capçalera taller antiracisme català

Des de l’Aula d’Idiomes hem creat un taller pràctic d’antiracisme perquè aquest Nadal puguis regalar o autoregalar-te creixement personal i crític. Impartirà la formació la Kali, que durant 2 sessions de 2 hores acompanyarà les participants a fer un procés col·lectiu de qüestionament del racisme i reflexió al voltant de com actuar davant d’aquesta situació social.  El taller es desenvoluparà el cap de setmana del 22 i 23 de gener, d’11 a 13 h, a La Comunal de Sants

 

Com apuntar-se al taller, o regalar-li a algú?

– Online: omple aquest formulari i fes el pagament per transferència bancària. En el moment en què hagis fet el pagament, la inscripció serà efectiva. Pots veure aquí els passos a seguir.

– Físicament (qui vulgui tenir el val imprès, sigui per regalar-lo o perquè li fa il·lusió): apropa’t a la Ciutat Invisible i demana un dels vals que tenen al mostrador. Te’l donaran de forma gratuïta. Ara bé, el val no tindrà validesa fins que no facis efectiu el pagament del taller. Pots validar el val seguint els passos que es descriuen aquí, o bé accedir a aquesta mateixa pàgina des del codi QR que trobaràs al val.

Qui impartirà el taller?

Kali és una activista, treballadora sexual i educadora nascuda a Tkaronto, un territori indígena no cedit a l’estat colonial de Canadà. Ella treballa per amplificar les veus QTBIPOC i de les treballadores sexuals entorn a temes d’interseccionalitat. Es dedica a desmantellar les estructures de la supremacia blanca dins dels feminismes i a desafiar directament el control dins d’aquests espais.

Descripció del taller

Aquest taller et proporcionarà recursos i eines concretes per examinar activament les jerarquies i el racisme institucional així com els sistemes de privilegi. Hi explorarem els sistemes d’opressió i les diferents tàctiques que utilitza la supremacia blanca per fer callar les persones racialitzades. Hi aprendrem nous termes i tècniques per poder desconstruir el llenguatge racista. Ens submergirem en temes com la raça, l’heteronormativitat blanca, el control dels feminismes, i també en com crear aliances i convertir-se en una persona aliada.


Objectius

– Animar les participants que se sumin al repte de tornar-se més introspectives i crítiques en relació amb les formes amb les quals poden desmantellar la supremacia blanca en les seves comunitats i actuar de manera solidària.
– Aprendrem i reflexionarem sobre termes i vocabulari vinculats a la tasca antiracista
– Verificarem aspectes als quals contribueix al racisme institutional
– Cercarem maneres de confrontar la nostra vergonya de tenir privilegis
– Observarem exemples concrets de casos de racisme a Catalunya i pensarem com combatre’ls
– Repassarem els recursos antiracistes amb els quals comptem a prop nostre
– Aprofundirem i coneixerem organitzacions que existeixen a Catalunya que estan fent una feina rellevant des del punt de vista de l’antiracisme

Dates

Dissabte 22 i diumenge 23 de gener, d’11 a 13 h.

 

Preu

40 euros.