Qui som?

L’Aula d’Idiomes som una cooperativa de treball sense ànim de lucre sorgida el 2014 i constituïda el 2017, amb la intenció d’oferir un espai d’ensenyament-aprenentatge de llengües horitzontal i de qualitat basat en els principis de l’autogestió i la democràcia directa, l’anticapitalisme i la pedagogia crítica. Sent pedagogues i aprenents a la vegada, procurem desplegar, de manera transversal, una perspectiva feminista i decolonial. Actualment, oferim tant cursos com serveis de traducció i assessorament lingüístic.

Actualment, oferim tallers d’èuscar, àrab, gallec, català, italià, castellà, alemany, francès i anglès a La Comunal de Sants. També oferim serveis de traducció i assessorament lingüístic en diferents llengües.  

El model cooperativista és la bastida més adient per construir un projecte assemblearista i transformador que té la voluntat de crear un treball digne i no competitiu, respectuós amb l’entorn i organitzat de manera col·lectiva. Lluny de la tendència competitiva del sistema capitalista, es fonamenta en el suport mutu i l’enfortiment de les xarxes d’economia social i solidària des del territori. L’Impuls Cooperatiu de Sants, del qual formem part com a cooperativa, n’és un cas paradigmàtic.

 

Assemblearisme

La democràcia directa només és possible si la presa de decisions es fa de manera col·lectiva i totes les veus hi tenen cabuda. Nosaltres intentem facilitar espais d’interacció amables i ens organitzem per mitjà d’assemblees setmanals i trimestrals.

Pedagogia crítica

En el dia a dia de la cooperativa, intentem construir una mirada crítica vers el món, però també vers nosaltres mateixes, per entendre i reconèixer les nostres diferències, i prendre consciència dels nostres privilegis. Des del cos que cadascuna de nosaltres habita, intentem dur a terme accions de revisió constant, i també de reparació. I és que fer pedagogia crítica significa qüestionar-ho tot. Però no només des de les nostres aules, sinó des de tots els espais de la cooperativa: des de les assemblees als grups de treball, fins a les traduccions, els tallers de llengua, o nosaltres mateixes, que també ens situem en la posició d’aprenents.

Anticapitalisme

El sistema capitalista és salvatge, competitiu, individualista, explotador i precaritzador. Construint cooperativisme volem sembrar les llavors per bastir una alternativa real a aquest sistema.

Perspectiva de gènere

No només som una cooperativa altament feminitzada, sinó que, a més, la perspectiva de gènere és present a l’hora de configurar tant els espais de decisió com el repartiment de les tasques reproductives i productives. Combatre l’LGTBIQ+fòbia també es pot fer des dels continguts dels tallers, i des del tractament de la llengua.

Fem xarxa al barri de Sants, on intercooperem amb:

                      intercooperació                              Collectivat          L'entrellat

 

info@auladidiomes.cat
SANTS
La Comunal. Carrer Riera d’Escuder 38