MONOGRÀFICS

Durant aquest segon semestre del curs, oferirem els següents monogràfics, als quals us podeu inscriure en el nostre formulari: 

MONOGRÀFICS D’UN SOL DIA (Duració: 3 hores | Preu: 45 euros) 

Polítiques lingüístiques per al català, l’èuscar i el gallec. Què ha passat a l’Estat espanyol amb les llengües minoritzades? Quines polítiques lingüístiques han funcionat i quines no? En aquest curs viatjarem simbòlicament a Catalunya, a Galícia i al País Basc per estudiar-ne les polítiques lingüístiques aplicades sobre cada territori i les idees sobre les quals es van fonamentar en el seu moment. Veurem quin impacte ha tingut la seva aplicació a la societat. Finalment orbrirem un espai pel debat i la reflexió col·lectiva  pel que fa a parlants, llengua, idees i poder.

Oferim aquest taller en dues dates i espais diferents:   

10/02/2020 de 18 h a 21 h a l’Ateneu L’Harmonia. [Inscripció a través del web de l’Ateneu L’Harmonia]  

29/05/2020 de 17 h a 20 h a La Comunal. [Inscripció a través del nostre formulari]

Llenguatge i sexisme. On és el sexisme? En les llengües, les parlants, la societat? Es pot combatre aquest el sexisme des del llenguatge? En aquest curs, desgranarem els diferents mecanismes amb els quals la llengua reprodueix esquemes patriarcals i heterosexistes, i analitzarem les propostes que s’han fet per contrarestar aquestes ofensives des de diferents llengües, territoris i realitats. Veurem de forma pràctica, jugant amb la llengua, com podem fer front al sexisme, amb l’objectiu de crear situacions comunicatives on tothom tingui cabuda.   

 

13/02/2020 de 18 h a 21 h a La Comunal. [Inscripció a través del nostre formulari]

Intercomprensió de llengües romàniquesSi estàs entenent aquest text és perquè probablement coneixes alguna llengua romànica… Doncs precisament en aquest curs ens dedicarem a treballar els aspectes comuns i diferencials que hi ha entre les diferents llengües romàniques. Esberlarem les fronteres que les separen, i dibuixarem els ponts que les uneixen: nosaltres també podem ser cartògrafes lingüístiques!

05/06/2020 de 17.30 h a 20.30 h a La Comunal. [Inscripció a través del nostre formulari]

Pronunciació avançada de català estàndard. Tens un nivell avançat de llengua però et costen alguns fonemes? Aquest és un taller pràctic per aprendre tècniques de pronunciació de la llengua catalana en la seva varietat estàndard. Ens dedicarem a atendre col·lectivament i individualment els vostres dubtes i necessitats per tal que assoliu les eines que us facilitin de millorar la vostra fonètica.

20/05/2020 de 18 h a 21 h a La Comunal. [Inscripció a través del nostre formulari]

Pronunciació avançada de francès. A partir de cançons d’ahir i d’avui i de l’anàlisi pràctic d’elements fonètics, procurarem millorar la nostra pronúncia de la llengua francesa.

18/04/2020 de 18 h a 21 h a La Comunal. [Inscripció a través del nostre formulari]

MONOGRÀFICS MENSUALS (Duració: 4 sessions de 2 hores | Preu: 100 euros)

No em toquis el pronom feble. Els pronoms febles… el teu malson? Supera-ho! En aquest curs, agafarem la motxilla dels nostres coneixements previs, ens servirem de tots els ingredients que ens brinda la sintaxi, i muntarem una bona carmanyola que ens acompanyarà en aquesta aventura tan prometedora! Que tot està per fer… i l’amor als pronoms febles és possible! [Inscripció a través del nostre formulari]

30/04, 07/05, 14/05 i 21/05 de 19 h a 21 h. [Inscripció a través del nostre formulari]

Per altra banda, si voleu que ens desplacem fins a la vostra entitat per constituir un grup al vostre lloc de treball, escriviu-nos a info@auladidiomes.cat i veurem quines són les necessitats i objectius del grup, i us farem un pressupost.

GRÀCIA

Cooperativa Patufet. Carrer de Bruniquer, 25 

SANTS
La Comunal. Carrer Riera d'Escuder 38