Escocès

“The Scots leid is a merk o the distinctive identitie o the fowk o Scotland; siclike, we maun be myndit tae uphaud it, e’en were there nae ither gruns than that it is oors. Sic a statement wants fir naither explanation nor apologie”

La llengua escocesa és una marca de la identitat particular de la gent escocesa. Com a tal, ens hauríem de preocupar de la seva conservació, encara que l’única motivació per fer-ho sigui el fet que és nostra. Aquesta declaració no manca ni d’explicació ni de disculpes

(J. Derrick McClure)

La imatge d’Escòcia és arxiconeguda, però potser el seu patrimoni lingüístic no tant. Al darrer cens nacional hi consten més de 1,5 milions de parlants d’escocès, un 30% de la població, superant amb escreix el nombre de ciutadans que fan servir el gaèlic. Però, què és l’escocès? I qui el parla, i quan? És només un dialecte -com si això fos poc!-, o és una llengua menystinguda que mereix la revaloració?

Amb aquest curs semestral, us convidem a explorar les respostes a aquests dubtes i d’altres, a més d’adquirir uns coneixements bàsics de l’idioma, i debatre sobre un tema que és al cor de l’Aula d’Idiomes: com es pot enfortir el valor de les llengües minoritzades?

Aleshores, el curs s’adreça no només a persones encuriosides per la cultura caledoniana, sinó també a totes aquelles amb afany de rumiar entorn a qüestions sòcio i geolingüístiques. Els continguts més tècnics s’impartiran en català/castellà, mentre que les classes d’aprenentatge es desenvoluparan en escocès, com en qualsevol curs d’iniciació a una llengua.

Us animem a participar-hi, que segurament ganes no hi falten! Com diem: dinna be feart, gie it a shot, an ye never ken, ye micht weel gang awa wi the gift o the gab!

HORARIS

 

INICIACIÓ

Dijous 19-21 h

 

 

* MODALITAT A

info@auladidiomes.cat

SANTS
La Comunal. Carrer Riera d'Escuder 38