L’Aula d’Idiomes tanca aquest dijous 21 de febrer per donar suport a la vaga per les llibertats democràtiques i en solidaritat amb les preses polítiques del Procés.

Tot i això, creiem que secundar la vaga no significa ni hauria de significar estar completament d’acord amb els principis polítics que la sustenten ni amb l’ens que la convoca. Aprofitem aquest comunicat, doncs, per expressar la diversitat d’opinions que tenim com a equip respecte d’aquesta vaga, i del conjunt del procés independentista en general, així com algunes de les reflexions que ens han generat.

D’entrada, ens hauria agradat que aquesta vaga fos convocada des de baix, és a dir, des dels moviments socials, col·lectius i organitzacions de base. D’altra banda, volem qüestionar la utilitat de la vaga –i, concretament, la vaga que no és indefinida- com a eina en el context del món laboral del segle XXI. També voldríem compartir la incomoditat que ens genera entrar en la batalla d’estadístiques polaritzadores i fàcilment instrumentalitzables del binomi vaguista-esquirol, i la desconfiança en el canvi que la vaga pugui suposar. Malgrat aquest posicionament crític, creiem que és necessari visibilitzar el malestar que ens suposa la situació política actual de judicialització de la política, de retallada de drets (en especial, el d’expressió i d’autodeterminació), i de criminalització de la participació democràtica de la societat. És per això que ens adherim a la vaga del 21F.