Si esteu pensant presentar-vos a un examen de nivell de català per lliure, ara en teniu l’oportunitat! Ja s’ha obert el període d’inscripcions a les proves per a l’obtenció dels certificats de català: A1, A2, B1, B2, C1 (el famós nivell C!) i C2. Des d’aquí, us recomanem que no badeu, ja que aquest període és ben curt! El dia 17 de febrer n’és l’últim dia! Aquí en podeu veure el calendari amb més detall.

Però, quan serà l’examen?

Aquí teniu un recull de totes les localitats i dates dels exàmens de tots els nivells de català.

A2. 28 de maig    |    B1. 11 de juny        

B2. 14 de maig    |    C1. 21 de maig      

C2. 30 d’abril

 

I la prova oral?

Fins al dia de la prova escrita, no tindreu notícia de la data i horari de la prova oral. Reserveu-vos, però, el mateix dia de la prova escrita, perquè, entre d’altres dates, és possible que us convoquin aleshores!

 

Cal aprovar les dues parts de l’examen per poder aprovar l’examen de manera global?

Sí, cal que com a mínim obtinguis un 50% de la puntuació en ambdues proves perquè et faci mitjana. A més, per aprovar la totalitat de la prova, cal que obtinguis una nota igual o superior al 70%.

 

 

I com em preparo per fer l’examen?

Doncs et recomanem que, sobretot, no ho deixis per l’últim dia! Els coneixements necessiten el seu temps per ser processats i interioritzats. Creiem que és important que estudiïs i aprofundeixis en el coneixement de la llengua. Però amb això no n’hi ha prou. És important que també et familiaritzis amb l’estructura de la prova, i provis de fer-la comptant el temps que trigues a acabar-la en total.

En total, tan sols tindràs 2 hores i 45 minuts per respondre a totes les preguntes de l’examen escrit. Això et servirà per saber quines són les parts que se’t fan més difícils, i així repassar aquests aspectes de la llengua, o bé deixar més temps per resoldre’ls el dia de la prova. Pel que fa a la prova oral, és interessant que facis un cop d’ull al seu funcionament també, més que res, per no endur-te sorpreses! La prova oral té una durada de 30 minuts, dels quals 15 són per preparar-la… I compta un 25% de la nota!

 

Hi ha cursos de preparació de l’examen?

Malgrat apuntar-te per lliure, pot ajudar-te realitzar algun curs de preparació de la prova. No és un examen fàcil, ni des del punt de vista dels continguts, ni des del punt de vista emocional. Nosaltres, des de l’Aula d’Idiomes, vam detectar la necessitat d’idear un curs per acompanyar justament aquest procés d’una manera respectuosa, i col·lectivitzant tot aquest recorregut. De moment, però, només en tenim un per preparar el nivell C de català. En cas que t’interessi, fes un cop d’ull a la nostra oferta de cursos de català, i si n’hi ha algun de preparació de nivell C previst o en curs, escriu-nos per veure si hi queden places i t’hi podries sumar: info@auladidiomes.cat.

 

Necessiteu més informació? Escriviu-nos, i potser us podem ajudar a resoldre els dubtes que tingueu: info@auladidiomes.cat.