Ens vols donar un cop de mà?

Fes-te donant dels Casals Populars! Ja fa dos estius que, juntament amb l’Escoleta Popular de la Bordeta i el Grup d’Habitatge de Sants, organitzem els Casals Populars de la Bordeta, un espai de lleure i aprenentatge de segones llengües gratuït i de qualitat, que cada estiu acull vora 25 infants de famílies en situació d’exclusió social que viuen al barri de Sants. Es tracta d’un espai informal d’aprenentatge lingüístic a través del joc, l’art i de l’esport. S’hi promou el coneixement de l’entorn i del seus recursos municipals i associatius per tal de crear un espai de trobada intercultural basat en la convivència, el suport mutu i la solidaritat entre el veïnat: una oportunitat per establir un vincle entre els projectes de l’economia social i solidària que treballem al barri i les xarxes de suport mutu veïnal. Amb aquest projecte volem alliberar de les tasques de cures a les famílies en situació de vulnerabilitat durant els matins dels mesos d’estiu.

Hi vols posar el teu granet de sorra? Fes-te donant puntual o donant recurrent!

Fes-te donant!

Fes-te donant dels Casals Populars!

El lleure és un dret

És essencial que el barri pugui oferir cada estiu aquesta activitat de lleure, esport i aprenentatge de llengües als infants de famílies en situació d’exclusió social de Sants. El lleure segueix sent un dels àmbits en què l’escletxa social roman més enquistada. Per a la canalla, el lleure ha de ser un dret i no pas un luxe. Garantint que els Casals Populars de La Bordeta es facin cada estiu, ho podem fer realitat! Però, com ho farem per fer-los cada any? Per evitar haver de buscar finançament cada vegada, enguany obrim la possibilitat de ser donant puntual o bé donant recurrent.

 

Com et pots fer donant dels Casals Populars de la Bordeta?

Ara pots ser donant puntual o donant recurrent!

La Fundació Coop57 fa aquesta campanya en aliança amb les entitats i col·lectius impulsores del projecte. Necessitem el vostre suport econòmic perquè els Casals Populars de la Bordeta es puguin fer aquest estiu i cada estiu. Feu-vos donants puntuals o recurrents! El cost per a la seva realització cada any és de 3.500 euros, que serveixen per a:

En primer lloc, per poder remunerar les persones responsables del disseny i planificació del contingut pedagògic i del propi acompanyament dels infants. Dues treballadores de la cooperativa Aula d’Idiomes acompanyaran els infants de dilluns a divendres durant tot el mes de juliol, en horari de 10 a 14 h.

En segon lloc, per disposar dels recursos materials necessaris perquè aquest espai sigui còmode, segur i de qualitat. En altres paraules, podrem tenir a la nostra disposició un local en el qual dur a terme les activitats pròpies dels casals, adquirir el material adient per a la realització dels jocs i les activitats didàctiques, i tenir la possibilitat de desplaçar-nos per la ciutat amb transport públic.

En tercer lloc, per facilitar als infants tot allò que en pugui garantir la comoditat, com aigua, fruita i crema del sol, ja que els casals es duran a terme en període estival. És important tenir en compte que, en el cas d’adquisició de béns, sempre es prioritzarà que siguin ecològics, de km 0, reutilitzables, i que provinguin d’alguna iniciativa de l’economia social i solidària del barri, per així reforçar-ne el teixit cooperatiu i comunitari.