Després d’unes setmanes movent la campanya de microfinançament dels Casals Populars de la Bordeta per les xarxes socials, hem aconseguit arribar al mínim necessari per poder dur-los a terme! Estem molt agraïdes, perquè això significa que podrem tirar endavant, com l’estiu passat, aquests casals d’estiu adreçats a infants de famílies vulnerabilitzades del barri! I això ens fa molt felices, perquè és un projecte que ens agrada molt, i que creiem que pot aportar moltíssim al barri!

Per a qui no conegui el projecte, els Casals Populars de la Bordeta neixen de la col·laboració entre l’Aula d’Idiomes i l’Escola Popular de la Bordeta, davant el fet que el lleure segueix sent un dels àmbits en els quals l’escletxa social roman més enquistada. Perquè el lleure no sigui un luxe, sinó un dret dels infants, vam idear a escala de barri aquest espai de lleure i aprenentatge de segones llengües a través del joc i l’esport. Després d’haver-lo engegat l’estiu de 2020 amb l’ajut del Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària, vam decidir que l’experiència valia la pena, i que volíem repetir aquest any. Per ser independents a l’administració pública, vam decidir de fer aquesta campanya de recaptació de fons a través de la Fundació Coop57. D’aquí va néixer la campanya de microfinançament mencionada anteriorment, que avui podem afirmar que ha estat un èxit!

Ara que sabem del cert que podrem realitzar aquest estiu els Casals Populars de la Bordeta, volem explicar-vos què farem si superem la xifra de 3.500 euros. Doncs bé, de la mateixa manera que hem fet amb tot el procés de creació del projecte, el primer serà reunir-nos i decidir de manera horitzontal i col·lectiva, on els destinem. Entre d’altres, valorarem les següents possibilitats:

– Disposar de més places als casals d’estiu, i per consegüent, més acompanyants, perquè mai se superi la ràtio d’entre 10-12 alumnes per acompanyant.

– Oferir un servei de recollida dels infants a partir de les 9 h del matí.

– Poder finançar l’entrada a equipaments municipals, com ara piscines o altres tipus d’espais esportius i d’oci.

– Realitzar excursions fora del barri o de la ciutat.

– Oferir dinar als infants.

Així que, si encara no heu participat de la campanya, no patiu, que encara podeu posar-hi el vostre granet de sorra. Cliqueu aquí, i ajudareu que aquests casals d’estiu siguin encara més divertits!