Avui recomencem les classes… telemàticament!

Tenint en compte la conjuntura actual de crisi, l’Aula d’Idiomes té el privilegi de ser un dels projectes cooperatius que podrà seguir duent a terme bona part de la seva activitat econòmica. Tant és així que durant la setmana passada, en què vam cancel·lar tota l’activitat docent, vam aprofitar per buscar les eines telemàtiques de comunicació i gestió de la informació que d’adequaven més a les nostres necessitats. I és per això que, des d’avui, ja podrem reprendre les classes de llengua que estàvem duent a terme fins ara, això sí, virtualment. 

La situació derivada de l’emergència del COVID-19 ens ha brindat l’oportunitat de manipular nous instruments per dur a terme les nostres classes, trobar estratègies que ens puguin servir per als processos d’ensenyament-aprenentatge desenvolupats des de les nostres aules, i sobretot, començar a fer-ho procurant prescindir en la mesura que puguem dels serveis de gegants de la talla de Google, i llançar-nos a la recerca de projectes alternatius. Si bé encara estem descobrint-ne de nous, i ens manca experiència, estem molt motivades amb aquest aprenentatge.

Tot i que nosaltres tenim la sort de poder seguir, com a mínim, amb les classes, ens solidaritzem amb la resta de col·lectius que estan patint les conseqüències d’aquesta crisi de forma més severa. Davant d’això, fem una crida a generar caixes de resistència des del món cooperatiu, i a optar, des del consum, pel comerç local i l’economia social i solidària.