Ja estem ací, hem tornat de vacances! Bé, no totes. Algunes de nosaltres no hem pogut fer vacances aquest estiu per assegurar que el projecte poguera respirar econòmicament i obrir de nou la persiana aquest mes de setembre. Com ja sabeu, són temps difícils per qualsevol projecte o iniciativa econòmica, i més encara per projectes cooperatius, xicotets i vinculats al camp de la cultura i les llengües com és el cas de l’Aula d’Idiomes. Algunes ens escrivíeu aquests mesos passats sol·licitant classes presencials per aquest nou curs; en canvi, d’altres ens comentàveu que de moment, en preferiríeu l’opció a distància per evitar riscos. Per intentar ajustar-nos el màxim possible a les vostres necessitats i demandes, finalment hem optat per un model híbrid: els tallers semipresencials. Això vol dir que aquest curs ens trobarem a les aules de la Comunal (C/Riera d’Escuder, 38) cada quinze dies, fent la setmana intermèdia de manera telemàtica.

La decisió és fruit d’un debat i una reflexió intensa entre les sòcies, que al final ens hem decantat per aquest model intentant posar al centre la salut i les cures, tant les vostres com les nostres. Trobareu els espais de classe perfectament habilitats, amb les distàncies de seguretat exigides pels protocols marcats pel Departament de Salut de la Generalitat. Les acompanyants de cada grup s’asseguraran que es respecten les mesures perquè totes us sentiu segures i còmodes dins l’espai, tant en el presencial com el telemàtic. Aquest fet també redueix la ràtio dels grups, i obliga totes les participants a utilitzar mascareta dins de l’espai de l’aula.

És evident que aquest no és un curs normal ni senzill per a ningú, però us assegurem que nosaltres continuem il·lusionades i determinades per seguir oferint un espai d’aprenentatge de llengües fora dels marcs formals i amb una mirada crítica, tant cap a les llengües com cap a nosaltres mateixes. Volem continuar aprenent, acompanyant, reflexionant, jugant, rient i comunicant amb vosaltres, i fer-ho en totes les llengües possibles! És gràcies a la vostra confiança que el projecte ha tirat endavant fins a dia d’avui, i també serà gracies a vosaltres que tire endavant de cara al futur. Tenim moltes ganes de continuar construint l’Aula d’Idiomes juntes.

Moltes gràcies per ser-hi sempre, i per acompanyar-nos en aquest procés tant intens, però alhora tant bonic.

Equip d’acompanyants de l’Aula d’Idiomes